Nyitás módok

REHAU EMELŐ-TOLÓ AJTÓ RENDSZEREK

REHAU emelő-toló ajtó rendszereivel harmonikus átjárás alakul ki a lakótér és a balkon, illetve terasz között. Nagy üvegfelületek, fényárban úszó belterek és nyitott légkör – az emelő-toló ajtó javítja az életminőséget. Felújított – vagy új épület, a REHAU emelő-toló ajtó rendszerei meggyőzik rugalmas felhasználhatóságukkal.

Tökéletes energiahatékonyság és design

Minél tömörebb egy épület külső felülete, annál kisebb az energiavesztesége. Mégsem kell a nyitott és fényáteresztő kialakításról lemondanunk. A RA U-FIPRO hightech anyagból készült GENEO emelő-toló ajtó rendszer a nagy üvegfelületekkel dolgozó építészetet a legjobb energiahatékonysággal és további előnyökkel, mint pl. hangszigeteléssel, betörésvédelemmel és kényelemmel ötvözi.

• Beépítési mélység: 86 mm
• 5-kamrás rendszer
• Hőszigetelés: Uf = 1,3 W/m²K-ig
• Betöréssel szembeni ellenállóság WK2-ig (MSZ V ENV 1627)
• Légáteresztés: 4-es osztályig (MSZ EN 12207)
• Vízzárás: 9A osztályig (MSZ EN12208)
• Szél-állóság: B3 osztályig (MSZ EN 12210)

 

szoveg_kepek_nyitas1

 

ELŐNYÖK

• A RA U-FIPRO higtech anyagnak köszönhető nagy profilstabilitás
• Az optimálisan összehangolt rendszertechnikának köszönhető könnyű kezelhetőség
• A vulkanizált sarkú körbefutó tömítés megvéd a huzattól, portól, víztől és hőveszteségtől
• High Definition Finishing-felület (HDF): értékes, nemes, maximálisan sima és így nagyon könnyen kezelhető
• Tökéletes energiahatékonyság – a GENEO termékcsaláddal (ablak, bejárati ajtó, emelő-toló ajtó) az épület optimálisan szigetelhető

REHAU TOLÓ -BUKÓ ERKÉLYAJTÓK

Toló erkélyajtó rendszereinket azoknak ajánljuk, akik helytakarékos megoldást kívánnak elérni, illetve kényelmes működtetésű és exkluzív nyílászárókon keresztül kívánnak otthonukban közlekedni. A toló rendszereket általában nagy szélességek esetén alkalmazzuk.

A ár-érték aránya miatt legközkedveltebb toló rendszer a toló-bukó működtetés. Az ajtó egy fix elemből, valamint egy tolható szárnyból áll. Zárt állapotban a szárny a fix üvegfal síkjában helyezkedik el. A nyíló szárny a kilincs elfordításával kiemelkedik a síkból és a tokra felszerelt sínrendszerben a fix szárny elé tolható. A mozgó szárny ezen kívül bukó funkcióval is rendelkezik, ami ideális funkció szellőztetéshez.

Gyártható kétszárnyú kivitel is ezzel a működéssel, ilyenkor középen kap helyet a két nyíló szárny, míg két oldalt fix elemek helyezkednek el, ezekre tolódnak rá a szárnyak nyitott állapotban. Nagy méretű szárnyak esetén a könnyebb kezelés érdekében kényszerműködtetésű vasalattal is rendelhető, így a kilincs elfordításával az ajtó könnyedén nyílik és záródik a rásegítésnek köszönhetően.

 

REHAU HARMONIKA AJTÓK

 

szoveg_kepek_roto_01

 

A harmonika ajtók a lehető legszélesebb átjárást biztosítják a teljes nyílás megnyitásával. A harmonika ajtó teljesen egyedi kialakítási ill. működési alternatívaként kínálkozik. A nyíló szárnyak harmonikamechanizmusa révén az ismert szerkezetekkel szemben az érhető el, hogy nagy fesztávok esetén majdnem az egész felület nyithatóvá, szabaddá válik.

Sem fix üvegezések, sem a függőleges ill. vízszintes osztások nem zárják el az átjutást. Célszerű méretezéssel elkerülhető, hogy a nyitott szárny aránytalanul szélesen, ezáltal zavaróan benyúljon a belső terekbe.

Ez a típus nagy teherbírású pántokat, masszív szerkezeteket, speciális vasalatokat és kiváló szaktudást igényel a harmonika ajtód könnyed működtetése és záródása érdekében. Mi mindezt biztosítjuk számodra a REHAU-val és a ROTO-val karöltve.

Standard nyitásmódok