Nyílászárótechnika

Ha Ön jobb életminőségre vágyik, és nem a lottóötös meglehetősen kétséges megnyerésében bízik, költségei, számlái átcsoportosításában, csökkentésében találhatja meg a megoldást. A ma környezet és energiatudatos trendjei alapján otthona energiafelhasználásának drasztikus csökkentése, az elhasznált energia minél nagyobb hatásfokú kihasználása, nemcsak gépészeti fejlesztésekkel érhető el, hanem a káros környezeti hatások kizárásával, a megtermelt fűtőenergia minél nagyobb hatásfokú benntartásával, hőszigeteléssel. Köztudott, hogy a megtermelt hő legnagyobb mértékben a nyílászárók nem megfelelő tömítettsége, alapanyagának, szerkezeti elemeinek alacsony hőszigetelési tulajdonsága nyomán veszik el.

Mindezek alapján Ön nyílászárói cseréjével, új építés esetén a beszerelendő nyílászárók megfelelő megválasztásával optimális és hosszú távú megoldást találhat energiaszámláinak normalizálására.
Számos hirdetéssel találkozhat a piacon és természetesen ilyenkor nehéz a megfelelő döntés meghozatala. Nagy a kínálat és Önnek a rengeteg információ és ígéret között elveszve kell megtalálnia az optimális megoldást. Amikor Ön árajánlatot kér egy ilyen tevékenységet folytató kereskedelmi cégtől, gyakran kap egy árajánlatot, esetleg méretlistát a beszerelendő termékekről, de Ön NEM árat, hanem kiváló minőségű nyílászárót kíván vásárolni, amit sok éven keresztül szeretne problémamentesen használni, és az ehhez szükséges járulékos tanácsadói és kivitelezési, karbantartási szolgáltatásokhoz is szeretne hozzájutni. Fontos ezért a megfelelő tájékozódás, melyhez segítséget az alábbi linken kaphat.

Ha Ön például autót készül cserélni, akkor is több szempont alapján választ és nem csap bele a legolcsóbb de kevés komfortot nyújtó vagy műszakilag bizonytalan kivitelű járművet kínáló kereskedő markába. És ezzel a megfontolt döntéssel sok kellemetlenségtől menti meg magát.
Egy nyílászáró kiválasztása sem egyszerűbb feladat. Esztétikai, műszaki, biztonságtechnikai, első látásra nem, csak laboratóriumi vizsgálatok során mérhető hőtani, statikai és nem utolsó sorban a kapcsolódó szolgáltatások, minősítések referenciákkal igazolt minősége szavaz bizalmat egy terméknek. A Szuromi Nyílászárók Kft. szakértő gárdája és kiemelt partnerhálózata olyan tapasztalt és folyamatos képzésben részt vevő szakemberekkel dolgozik, akik az Ön igényeit kívánják kielégíteni, figyelembe véve minden lehetséges szempontot és nem csak eladni „valami ablakot” amire Önnek talán nem is abban a formában van szüksége.

A modern nyílászárótechnika sokrétű fejlődésen ment keresztül az utóbbi évtizedekben.
Az ablakok alapanyaga eljutott a fenyőtől, a PVC-ig, mely karbantartását, alaktartását, anyagi minőségét, hőtani tulajdonságait és kiviteli lehetőségeinek sokszínűségét tekintve jóval több lehetőséget rejt magában és mindezt alacsonyabb áron. A bajor REHAU a XX. század közepétől saját receptúra alapján készült PVC alapanyagai már kiállták az idő próbáját és kivívták azt a nemzetközi elismerést, mely többek között a világ autóipari vezető gyártóinak fő beszálíltójává tette, illetve mindennapi életünk részese, hiszen nem ihatunk meg egy pohár vizet anélkül, hogy az például ne egy a REHAU által gyártott vezetéken keresztül érne el hozzánk.
Az ablakprofilok gyártása is az ilyen népszerűségnek örvendő termékkörei közé tartozik, sőt úttörő módon elsők között szerepelt és ma is élvonalát képezi az európai műanyag nyílászárók kifejlesztésének. Tervezői olyan egyedülállóan innovatív termékkel is előálltak, mint az egyre nagyobb érdeklődésnek örvendő RAU FIPRO szálerősítésű alapanyag. Ebből készül a PASSZÍV HÁZ MINŐSÍTÉSSEL RENDELKEZŐ GENEO PHZ termékcsalád, mely kompromisszummentessé teszi a tervezés és kivitelezés fázisait a modern építészet egyre növekvő elvárásainak sűrűjében.

Amikor nyílászáróról beszélünk természetesen nem elhanyagolható az üvegezés minősége, hiszen ablakunk átlátszó része arányában a leglátványosabb. Az üvegipar legalább olyan nagyléptékű fejlődésen ment keresztül, mint a profilalapanyag-gyártás. Az egy rétegű 3 vagy 4 mm Float, azaz „sima ablaküveg” mára két illetve háromrétegű, különböző nemesgázokkal töltött hőszigetelt üvegszerkezetté vált, melynek üvegfelületeit szinte láthatatlan bevonatokkal láthatjuk el. Ezek hőtani, fényáteresztő vagy biztonságtechnikai szempontok alapján módosítják a síküveg alaptulajdonságait. Az esztétikai kivitel lehetőségeinek széles spektrumáról már nem is beszélve számtalan lehetőséget rejt magában csak ez az egy összetevő is.

A vasalat sem elhanyagolható alkotóelem, mely általában csak „zsanér” meg „kilincs” az átlagos vásárló számára, de olyan sokrétű funkcionalitást kölcsönöz a nyílászáróknak, melyekről megfelelő kalauzolás nélkül Ön nem is tudhatja, hogy létezik, sőt mindenféle felár nélkül alapáras a Szuromi Nyílászárók Kft. termékeiben. Általában mire cserére kerül egy nyílászáró a régi ablak, ajtó már csak püfölés, vésés csapkodás árán nyitható ki vagy csukható be. Ilyen esetben az új termék beépítése után persze már az is csodálatos, hogy az könnyedén látja el alapfunkcióit. Ámde, ha megfelelő tájékoztatásban van része, akkor a szaktanácsadó elmondja Önnek, hogy a ROTO NT vasalatcsalád MABISZ által is minősített rendszerének alapfunkciói közé tartozik a hibás működtetést gátló szerkezet, mely főleg nagy üvegfelületek mozgatásakor megóv az esetleges balesetektől, illetve a kiemelés gátló funkció, mely igencsak megkeseríti az esetleges éjszakai hívatlan vendégek, betörők, behatolók dolgát. További extra biztonságtechnikai és kényelmi funkciókról is beszélhetünk, melyek például a szellőztetést megkönnyítő un. résszellőző vasalatelem, mely a zárrendszer zárt állapotában is biztosítja a megfelelő légcserét vagy akár a kilincsbe épített mechanikus Secustic funkció. Az ajtózárak a felhasználás körülményeitől függően a különféle záróelemek kombinálásával, vagy egy olajfékes automata ajtócsukó felszerelésével teszik komfortossá otthonát. Ha mindez nem elég, még mindig válogathatunk a nyílászáró szerkezetek működési sokfélesége között, hiszen a fix üvegfaltól a nyíló, a bukó, a toló funkciók számos, akár kombinált lehetőséget nyújtanak hogy otthona igényihez igazodó ablakot, ajtót választhasson. A technológia fejlődésével és az okos otthonok egyre nagyobb térhódításával, akár ujjlenyomatával azonosíthatja magát és nyithatja ki bejárati ajtaját, vagy akár távolról szellőztetheti lakását.

Mint minden iparághoz a nyílászáró-technikához is számos kiegészítő választható, melyek esztétikai vagy éppen használhatósági szempontokból elengedhetetlen lehet. Ezek akár párkányok, könyöklők, kapcsolódó rovarháló vagy árnyékolástechnika, mind fontosak lehetnek ahhoz, hogy lakása otthonná váljon és ne érezze mindennap, hogy, hát ez lehetne jobb is, lehetne más is.
A fentiek tükrében látható, hogy egy árajánlatkérés nem fog elegendő információval szolgálni ahhoz, hogy ebben az információs rengetegben Ön tájékozódhasson. Ezért ne árajánlatot, kérjen, hanem SZAKTANÁCSADÁST, ahol az interjú végén kiderül, hogy Ön mit is szeretne a pénzéért kapni, hogy mire is van igazán szüksége. Segítségül készítettünk egy olyan árajánlat ablakkonfigurátort, amely kézen fogja Önt e sokszínűség útvesztőjében így nem csak egy árajánlatot kaphat, de kitöltésével saját igényeit, elvárásait is megismerheti e termékkörrel kapcsolatban.