Biztonság

ROTO® vasalatok

A legnagyobb darabszámban eladott bukó-nyíló vasalat a világon!

A ablak teret nyit, atmoszférát teremt és mindezekkel együtt kristálytiszta határvonala a privát szférának. Emelett nemcsak hibátlanul kell működnie, de a szép megjelenést is biztosítania kell, mivel meghatározó szerepe van a belsőterek harmóniájában. Ablakot hosszú távra vásárolunk, ezért különös figyelmet kell fordítani a kiviteli és a technikai minőségre. Manapság az ablakok messze többet tudnak mint nyitni és zárni – az otthont biztonságosabbá, kényelmesebbé varázsolják és nem utolsó sorban energiát lehet velük megtakarítani.

Amit egy ablakvasalatnak tudnia kell.

A vasalat felelős az ablak minden funkcionalitásáért: nyitásért, buktatásért, zárásért és a különböző kényelmi és biztonsági funkciók vezérléséért. Az ablak, vasalat nélkül csak egy üvegtáblával ellátott keret lenne. A vasalat minden egyes alkatrésze a legmodernebb technológiát képviseli – kis méretben.

 

szoveg_kepek_nyitas2

 

Roto: Minőségi márka a bukó-nyíló vasalat feltalálójától.

Wilhelm Frank a Roto alapítója egyike volt az elsőknek akik ablakvasalat technológiával foglalkoztak. 1935-ben fejlesztette ki a világ első bukó-nyíló vasalatát. Napjainkban a Roto piacvezetőként az innovatív komfortot, biztonságot és designt képviseli az egész világon.

Így lehet megnehezíteni a betörők életét.

Az otthonnak a kikapcsolódást és a kényelmet kell jelentenie, de mindez csak akkor valósulhat meg ha a hivatlan vendégeket távoltartjuk. Németországban például négy percenként betörnek egy lakásba. Különösen a földszinten lévő ablakok és teraszajtók vannak kitéve támadásoknak. Ezen támadások esetén 70 %-ban a szárnyat emelik ki a tokból.
Ilyen esetekben segít a helyesen megválasztott biztonságtechnika, mely a betörési kísérleteket már a kezdeti szakaszukban meghiusítja. Bízza a családja és az értékei biztonságát a Rotora.

A Roto kínálja az ablakok és teraszajtók legjobb védelmét.

A betörésgátló ablakokra és -teraszajtókra vonatkozó aktuális szabvány három biztonsági fokozatot különböztet meg, melyek mindegyike magas elvárásokat támaszt az ablakokkal szemben. A vasalatokra vonatkó előírásokat a Roto NT minden megeröltetés nélkül teljesíti. A Roto NT már az alap biztonsági fokozatú kivitelben is nagyfokú betörésvédelmet nyújt. A magasabb biztonsági követelmények teljesítésére a Roto számos kiegészítő vasalatelemet kínál, melyekkel mindenki a saját elvárásai szerint alakíthatja ki otthona védelmét.

HOPPE Secustik®

Otthon biztonságban lenni, az egyik legfontosabb elvárás, azonban évente több mint 45 000 lakásbetörés történik az ablakon keresztül. Kedvelt betörési módszer az ablakvasalat eltolása kívülről addig, amíg az ablakkilincs nyitási helyzetbe nem kerül. Így a hívatlan látogató könnyen „bejuthat” hozzád.

A Secustik® kilincsbe beépített, szabadalmaztatott reteszelési mechanizmus megakadályozza az ablakkilincs manipulálását kívülről a vasalaton keresztül. A működtetéskor kivehetően hallható precíziós kattanás egy széf számzárjára emlékeztet, és jelzi, hogy a biztonsági funkció működik! A kattanás tehát hallható biztonsági többletet jelent Neked, biztonságban érezheted magad otthon. Nagy értékű anyagok, tetszetős dizájn és kompromisszummentes funkcionalitás: ez jellemzi az összes HOPPE kilincset. A Secustik® kilincsek ezenkívül a Te védelmed érdekében integrált alapbiztonsági funkcióval rendelkeznek.

 

secustik_02

Így akadályozza meg a Secustik® a betörési kísérleteket.

Betörési kísérlet esetén a biztonsági csapokat (1) egy második kapcsolóelem (3) a házban (2) lévő nyílásokba préseli.

 

 

 

 

 

secustik_03

Ebben az állásban a biztonsági csapok (1) hatásosan megakadályozzák az ablakkilincs elfordítását kívülről. Az ablakkilincs reteszel és meghiúsítja a betörési kísérletet.

 

 

 

 

 

Biztonsági ablak kilincs

Működtetéskor egy önbiztosító reteszelő mechanizmus hallható precíziós kattanással a kilincs különböző állásaiban bekattan, és ezáltal megakadályozza az ablakvasalat eltolását kívülről.

A HOPPE Secustik® kilincsei ezzel megfelelnek az AhS RAL -RG 607/13 irányelv követelményeinek, és egészen biztosan a Te modern ablakkilincsekkel szembeni személyes elvárásaidnak is. Egyéni kialakítási ötleteidhez a számos forma- és színváltozat is széles teret biztosít. A kellemes fogás érzése nagy kezelési kényelemről gondoskodik. A Secustik® jelentése: attraktív formákat és színeket látni, a jó fogást érezni, a biztonságot hallani és otthon biztonságban lenni.

 

secustik_05

Így jön létre a tipikus Secustik® hang az ablak nyitásakor és zárásakor. A Secustik® ablakkilincs szabadalmaztatott reteszelési mechanizmusa.

 

 

 

 

 

secustik_06

Az ablakkilincs forgatásakor a rugós alátámasztású biztonsági csapok (1) precíziós kattanással bekattannak a készülékházban (2) lévő speciális nyílásokba- így keletkezik a tipikus Secustik® hangzás: a hallható biztonsági többlet!

 

 

 

 

 

secustik_07

A forgató mozgás során a biztonsági csapokat (1) a kapcsolóelem (3) a további nyílásokhoz (2) magával viszi, ahol azok külön- külön ismét hallhatóan bekattannak.